Kompetenzzentrum

Inleiding

“Constructief meedenken”

De titel van dit handboek vat perfect samen waar wij voor staan. Het vinden van kostenbesparende en creatieve oplossingen voor technische problemen, is onze specialiteit.
Kepser, aangenaam. Sinds 1958 is Kepser uitgegroeid tot een allround toeleverancier voor de metaalindustrie. Wij voorzien veeleisende opdrachtgevers van klantspecifieke producten in staal, RVS en aluminium. Prototypes, enkelstuks en kleine series met een repeterend karakter. Van halffabrikaten en plaatwerkmodules tot complete eindproducten.

Om een volwaardige, flexibele en betrouwbare toeleverancier te kunnen zijn, besteden we veel aandacht aan ons machinepark. In onze productiehallen in Cuijk hebben we heel wat aan moderne techniek bij elkaar gebracht. De lay-out van onze productiehallen is bovendien gebaseerd op de logica van de materiaalstroom. De routing van de meeste producten is daardoor in lijn met de opstelling van de machines. De technologische ontwikkelingen op het gebied van plaat- en profielbewerking gaan hard. Te hard om u hier een volledig overzicht van ons machinepark te geven. Vandaar dat wij u voor onze machinelijst verwijzen naar www.kepser.nl. De lijst die u daar vindt, geeft een compleet en actueel overzicht van onze bewerkingsmogelijkheden.

We investeren overigens niet alleen in machines, maar ook in software, samenwerking, methodes en – mischien wel het belangrijkste – mensen. En dat werpt z’n vruchten af. Laten we van alle vier een voorbeeld geven:

  • Ons CAD-, CAM- en ERP-systeem zijn zowel aan elkaar als aan ons machinepark gekoppeld.
  • Door goed samen te werken met onze opdrachtgevers kunnen we ‘slim’ produceren en de maakbaarheid van producten vergroten.
  • Een geavanceerd productiebesturingssysteem, dat ons op elk gewenst moment inzicht geeft in het productieverloop, garandeert korte doorlooptijden.
  • Doordat onze mensen over een enorme hoeveelheid kennis van (maar ook een permanente nieuwsgierigheid naar) de nieuwste productietechnieken beschikken, kunnen we producten constant vereenvoudigen, verfijnen en goedkoper maken.

Hierna volgen nog enkele pagina’s over onze werkwijze in het algemeen. In de volgende hoofdstukken vindt u uitleg over de verschillende productieprocessen van Kepser, evenals de nodige informatie en kennis waarover wij op deze verschillende gebieden beschikken. Daarmee willen wij u helpen uw producten de eerste keer al maakbaar te ontwerpen. Voor het ontwerp van complexe delen en met vragen over de maakbaarheid van uw product kunt u te allen tijde contact opnemen met Kepser.