Over Kepser

Wij zijn Kepser. Een familiebedrijf gebouwd op 60 jaar kennis en ervaring. Wij co-engineeren, verwerven en bewerken materialen. Stellen samen en leveren het compleet af.

Door alle onderdelen van de keten te beheersen, houden wij de controle. Zo garanderen wij dat onze klanten krijgen wat ze hebben besteld: kwaliteit. En dat gaat veel verder dan het fysieke product. Want samen:

  • vergroten we de maakbaarheid van complexe constructies
  • versoepelen we processen als werkvoorbereiding met slimme automatisering
  • verlagen we de kostprijs door efficiënter samen te werken
  • en behalen we voordeel door een optimale logistieke oplossing te bieden

Bij elkaar opgeteld beheersen wij de totale keten. En daar maken niet alleen onze opdrachtgevers, maar ook de vakmannen en -vrouwen van Kepser graag deel van uit.

Want wij doen meer met metaal. Kepser. Making metal matter.

Een rijke geschiedenis

Op 1 april 1958 neemt Harry Kepser in Sint Agatha de smederij over waar hij op dat moment samen met nog 2 anderen in dienst is. Onder zijn leiding begint het bedrijf, dat zich tot dan toe vooral had gericht op hoefsmederij en landbouwmechanisatie, met de productie van staalconstructies.

In 1962 moet Kepser al uitbreiden. Er wordt een hal van 20 bij 30 meter gebouwd. Het bedrijf telt inmiddels 10 medewerkers.

In 1968, als Kepser zijn tienjarig jubileum viert, komt er een tweede hal bij en worden er extra machines aangeschaft. Het personeelsbestand is dan al gegroeid tot 30 medewerkers.

In 1977 verhuist het bedrijf. In Sint Agatha kreeg Kepser geen vergunning om verder uit te breiden, dus wordt er uitgeweken naar het Cuijkse industrieterrein ‘t Riet. Daar betrekt het een nieuw gebouw met een modern machinepark.

In 1983 viert Kepser zijn 25-jarige bestaan. Staalbouw en machinebouw vormt inmiddels de hoofdmoot van de activiteiten. Met 45 medewerkers produceert Kepser bordessen, trappen, bakken, tanks en silo’s voor de meest uiteenlopende sectoren.

In 1985 volgt directeur Chris Kepser zijn vader op. Onder zijn leiding legt het bedrijf zich steeds meer toe op de productie van modules en halffabricaten voor OEM’ers. Kepser Pro-Metaal groeit geleidelijk uit tot een allround toeleverancier, met een nadruk op plaatwerk en aanverwant profielwerk.

2008 is een belangrijke mijlpaal: het 50-jarig jubileum. Dit wordt groots gevierd, met de ‘Kepser Pro-Metaaldagen’. In hetzelfde jaar vindt er een groot uitbreidingsproject plaats. Er verrijst een nieuwe productiehal, die de totale oppervlakte van de bedrijfshuisvesting op 10.000 vierkante meter brengt.

In 2011 wordt Venrooy Cable Equipment overgenomen, dat nu ook deel uitmaakt van de Kepser-familie.

2017 is het jaar van ingrijpende veranderingen. Directeur Chris Kepser valt onverwachts weg en wordt opgevolgd door zijn dochter, Marloes Kepser. Samen met haar broer Harry staat ze aan de basis van de nieuwe uitstraling van Kepser.

Anno 2018 beschikken we op onze locatie in Cuijk over 11.000 vierkante meter productieoppervlakte, en werken er bij Kepser bijna 80 medewerkers. Gedreven en deskundige, maar nuchtere professionals.

Onze toekomstvisie?
Machines worden steeds slimmer en de maakindustrie digitaliseert in een hoog tempo. De daarmee samenhangende integratie van bedrijfsprocessen biedt kansen voor samenwerking tussen ketenpartners en met opdrachtgevers. Door onze engineerings-, productie- en logistieke processen continu te innoveren, willen wij deze mogelijkheden optimaal benutten en ons blijvend positioneren als een voorloper die ertoe doet.